Formule 1

Red Bull verwacht wederopstanding van Ferrari in Jeddah: "Ferrari heeft de krachtigste motor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 maart 2023 15:00

Het team van Ferrari begon belabberd aan het nieuwe seizoen in Bahrein. Charles Leclerc viel uit en Carlos Sainz moest genoegen nemen met de vierde positie. Komend weekend krijgt het team opnieuw een kans in Saoedi-Arabi�. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko gaat ervan uit dat Ferrari in Jeddah een rol van betekenis kan spelen. Volgens de Oostenrijker heeft het Italiaanse team de krachtigste krachtbron tot zijn beschikking.

Ferrari Red Bull

Op het Bahrain International Circuit was het Red Bull Racing dat met de scepter zwaaide. Max Verstappen en Sergio Perez bezetten de eerste startrij en zetten deze om in een 1-2 finish op zondag. Leclerc viel vijftien ronden voor het einde uit, Sainz werd op de valreep ingehaald door landgenoot Fernando Alonso en moest zich neerleggen bij de vierde positie.

Alhoewel er al is bevestigd dat Leclerc tien plekken straf krijgt, gaat Marko ervan uit dat Ferrari er in Jeddah goed bij zal zitten. Met de topsnelheid van Ferrari zat het in Bahrein wel goed, deze is enorm belangrijk in Jeddah. Tegenover Motorsport.com vertelde Marko het volgende: "We hebben de exacte cijfers van alle motoren niet, maar op basis van onze informatie gaan we er vanuit dat Ferrari de krachtigste motor heeft. Daarna volgt de krachtbron van Honda en Mercedes zit op bijna hetzelfde niveau. Renault is dan weer de hekkensluiter."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS