Formule 1

Red Bull-teambaas Horner wordt gek van overvolle kalender

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 mei 2023 10:01

Ondanks het wegvallen van de Grand Prix van Imola blijft de huidige kalender overvol staan. Zonder de race in Imola staan er alsnog 22 races op de kalender, volgens Red Bull-teambaas Christian Horner blijft dat te veel. De Brit hekelt de drukke en hectische kalender.

Christian Horner

Waar en voor dit jaar 23 Grands Prix op de planning stonden, staan er voor volgend jaar 24 op de planning. Horner is geen fan van de drukte op de kalender en sprak zich bij FT kritisch uit over de alsmaar groter wordende kalender: "Je bereikt het punt waar je je begint af te vragen of het niet te veel wordt. 23 races is een bizar aantal en dat geldt ook voor de afstand die we in een jaar moeten afleggen. Ik denk dat het beter zou zijn als we de competitie verbeteren in plaats van dat we nieuwe races blijven toevoegen aan de kalender. Op een gegeven moment bereik je een breekpunt en dat gaat niet lang meer duren."

"Ongeveer achttien races is goed. Het probleem is dat Stefano Domenicali hetzelfde trucje elke keer blijft uitvoeren. Het zegt dan dat Silverstone misschien niet door kan gaan en dat Monza moeilijk wordt. Daarna zegt hij dat we die twee en Monaco echt niet kunnen verliezen. Dan begint hij over Las Vegas en dan gaan we naar Las Vegas."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS