Formule 1

Red Bull reed dit seizoen 94 procent van de ronden aan de leiding!

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2023 12:30

Red Bull Racing kent een uitermate sterke seizoensstart in 2023. Het Oostenrijkse team won vijf van de eerste vijf Grands Prix van het jaar en is zonder twijfel het sterke team op de grid. Eigenlijk heeft het team uit Milton Keynes alle records dit seizoen in handen.

Red Bull Racing

Max Verstappen won drie races, maar ook zijn teamgenoot Sergio Perez schreef al twee overwinningen op zijn naam. Het duo heeft dan ook een megavoorsprong op de rest van de grid en houden Ferrari en Aston Martin ook in het constructeurskampioenschap ver achter zich.

In de eerste vijf Grands Prix van het seizoen zijn er 273 rondjes gereden, daarvan reed het team van Red Bull er 257 van aan de leiding. Dit is maar liefst 94,1 procent van het totaal aantal ronden. Aston Martin, Mercedes en Ferrari verdelen de andere 5,9 procent van de ronden aan de leiding.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS