Formule 1

Red Bull-ontwerper Adrian Newey denkt aan pensioen: "Geweldige tijd gehad"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2023 07:03

Red Bull-ontwerper Adrian Newey verlengde eerder dit jaar nog zijn contract bij Red Bull, maar denkt ook al na over zijn pensioen. In al die jaren in de Formule 1 heeft Newey veel kampioenschap winnende auto's gebouwd. De nu 64-jarige Brit heeft alles gewonnen en kan met een gerust hart op het strand gaan liggen, maar het motorsporthart klopt nog volop.

Max Verstappen


"Het was altijd mijn ambitie om in de motorsport te werken", zegt Newey in de Red Bull-podcast Talking Bull. "Dat heb ik bereikt en sindsdien is alles een bonus geweest. Ik heb het geluk gehad dat ik met geweldige mensen heb gewerkt, bij Red Bull en ook bij mijn vorige teams. Christian, de coureurs, door de jaren heen heb ik met meerdere geweldige coureurs gewerkt. Ik heb echt een geweldige tijd gehad."

Hoe lang Newey nog doorgaat, weet hij niet. "Ik ben nu 64 en wanneer houdt het op? Dat is een interessante vraag. Toen ik 40 was dacht ik altijd dat ik met 60 wel gestopt zou zijn. En dat ik op het strand zou gaan liggen, maar ik ken mezelf goed genoeg dat ik dan snel verveeld zou raken."

Newey is ook geïnteresseerd in andere projecten dan de Formule 1. "Ooit zal ik stoppen in de Formule 1 en zal ik weer andere dingen gaan doen. Het Valkyrie-project was mooi en ik heb aan de RB17 gewerkt. Dat was meer een project voor in de weekenden. Ik kan ook van andere dingen dan de Formule 1 genieten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS