Formule 1

Red Bull is momenteel de beste optie maar heeft geen plek voor Lewis Hamilton: "Daarom zie ik niet in waarom..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 18:01

Lewis Hamilton lijkt dit jaar wederom niet te kunnen vechten voor zijn achtste wereldtitel. Hoe lang gaat de Brit deze tegenvallende resultaten bij Mercedes volhouden? Wanneer gaat hij om zich heen kijken voor een overstap? De geruchten over een stap naar Ferrari duiken zo nu en dan op. Op dit moment is het echter de Red Bull waarmee je om overwinningen en de titel kan strijden. Volgens teambaas Christian Horner is er geen ruimte voor zijn landgenoot in het team van de energiedrankenfabrikant.

Lewis_Hamilton F1 Mercedes


"Wat Lewis heeft bereikt in de Formule 1 is ongeëvenaard, maar we zijn erg blij met de coureurs die we hebben”, aldus Horner tegen Sky Sports. "Ze zijn niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor volgend seizoen als duo vastgelegd. Daarom zie ik niet in waar we Lewis zouden kunnen onderbrengen. Maar ik weet zeker dat ze hun problemen gaan oplossen en we schrijven hem zeker nog niet af."

Volgens de Brit zijn er nog veel ontwikkelingen bij de diverse teams te verwachten vanwege de nieuwe reglementen. "De reglementen zijn nog relatief jong”, aldus Horner. “Het is pas het tweede jaar van deze nieuwe reglementen. Ik verwacht dus dat er in de loop van dit jaar heel veel convergentie zal zijn en dat de grid strakker zal worden. Nu we een competitieve auto en daarmee succes hebben, moeten we dus oogsten terwijl de zon schijnt en gewoon door blijven gaan met het seizoen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS