Formule 1

Red Bulls 'aartsvijand' Carlos Sainz trekt Christian Horners aandacht voor stoeltje in 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2024 15:16

Christian Horner heeft gezegd dat het onmogelijk is om 'elke mogelijkheid' uit te sluiten na de gecontroleerde overwinning van Carlos Sainz in Australië. Sainz won de Grand Prix van Australië op nadrukkelijke wijze en nam de leiding over van Max Verstappen toen de Nederlandse coureur worstelde met een remprobleem voorafgaand aan zijn uitvalbeurt, terwijl de Ferrari-coureur teamgenoot Charles Leclerc voorbleef.

Carlos Sainz Christian Horner

De overwinning van Sainz is pas de tweede niet-Red Bull-overwinning tussen de seizoenen 2023 en '24. De Ferrari-coureur won vorig jaar ook de Grand Prix van Singapore, toen Max Verstappen en Sergio Perez beiden niet in staat waren om vooraan mee te vechten.

Sainz is werkloos voor 2025, omdat Ferrari ervoor koos om hem niet opnieuw aan te stellen naast Charles Leclerc en zich in plaats daarvan tot Lewis Hamilton wendde. Nadat hij het hele weekend in Australië beter was dan Leclerc, zorgde zijn rit ervoor dat Red Bull-baas Christian Horner de kans niet uitsloot dat Sainz volgend jaar bij zijn team zou komen.

Sainz, een voormalige Red Bull-junior die tot eind 2017 bij Toro Rosso reed, werd al ten onrechte in verband gebracht met de op dit moment onbevestigde tweede cockpit bij Red Bull die momenteel wordt bezet door Sergio Perez. Maar Sainz is een mogelijkheid als Red Bull besluit om elders te kijken. In een gesprek met de media na de Grand Prix van Australië besloot Horner niet te speculeren over de toekomst van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda omdat het 'nog te vroeg in het seizoen is', maar hij werd wel onder druk gezet over de vraag of hij geďnteresseerd zou zijn in het inhuren van de 'zeer snelle werkloze coureur die vandaag won'.

"We willen met Red Bull Racing de beste combinatie neerzetten die we hebben, dus soms moet je ook buiten de pool kijken", zei Horner. "De markt is redelijk fluďde in bepaalde delen. Op basis van zo'n prestatie kun je geen enkele mogelijkheid uitsluiten. We willen gewoon de tijd nemen en Checo Perez kwam vandaag duidelijk in het gedrang en heeft ook een geweldige start van het seizoen gehad, dus we hebben geen wanhopige haast."

Terwijl Red Bull hun eerste race sinds Singapore had verloren, lachte Horner om het feit dat het Sainz was die Red Bull weer eens van de troon had gestoten. "Carlos Sainz weer!" zei hij. "Carlos is de enige coureur die Red Bull heeft verslagen in de laatste twee seizoenen, dus hij lijkt onze aartsvijand te zijn!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS