Formule 1

Red Bull reageert op praatje dat zwakte voor 2026 Max Verstappen af zou schrikken richting Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 05:03

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft opheldering verschaft over de situatie rond de Red Bull Powertrains na de bewering dat Max Verstappen zou overwegen om bij Mercedes te gaan rijden omdat Red Bull zou achterlopen op het schema voor 2026.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Die suggestie werd geopperd door Tom Coronel, die in de paddock had gehoord dat Red Bull-Ford niet de vooruitgang boekt waarop ze hadden gehoopt met hun power unit, ontworpen volgens de nieuwe 2026-regels. De speculatie dat Verstappen Red Bull op sensationele wijze zou kunnen inruilen voor Mercedes borrelt al een paar maanden, vanwege de onrust buiten het circuit binnen het Red Bull Racing team eerder dit jaar en de dreiging dat senior adviseur Helmut Marko zou kunnen opstappen.

Coronel speculeerde toen dat de problemen met de eerste Red Bull-krachtbron voor 2026 verdere munitie vormden voor de jacht van Mercedes-teambaas Toto Wolff op Verstappen, die van de huidige dominante kracht in de F1 het belangrijkste doelwit heeft gemaakt om de vertrekkende Lewis Hamilton te vervangen voor 2025.

Coronel: “Zij (Max en Jos Verstappen) gaan ook gewoon verder kijken en zeker na de maand die nu gaande is. Nu hebben ze een breekijzer tussen de deur om toch gewoon te gaan shoppen. Dat is wat er aan de hand is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS