Formule 1

Red Bull 'met slechts één been' in titelstrijd 2024: "Drie tienden verwijderd van Verstappen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2024 10:01

Oud-wereldkampioen Damon Hill heeft beweerd dat door de recente worstelingen van Sergio Pérez Red Bull 'met één been' vecht voor de wereldtitel gezien de groeiende dreiging van Ferrari en McLaren.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


De Mexicaan slaagde er tijdens de laatste twee races in Imola en Monte Carlo niet in om in de kwalificatie Q3 te bereiken en werd in het vorstendom slechts achttiende in een weekend waarin Verstappen slechts zesde werd.

Hoewel Red Bull vreesde dat hij halverwege het seizoen weer een inzinking zou kunnen krijgen, kondigde het deze week aan dat Pérez een contractverlenging had getekend om tot het einde van het seizoen 2026 bij het team te blijven.

In zijn bijdrage aan de podcast F1 Nation drong Hill er bij Pérez op aan om zich harder in te zetten voor Verstappen, die in de aanloop naar de Grand Prix van Canada dit weekend 31 punten voorsprong heeft op Ferrari-coureur Charles Leclerc.

“Het spel is begonnen en er zijn twee teams die tempo laten zien en het gat naar Red Bull op bepaalde circuits dichten”, zei hij. "Als je Red Bull de juiste baan geeft, zijn ze misschien moeilijk in te halen, maar Ferrari en McLaren zijn zeker dichterbij gekomen. Vergeet niet dat ze allebei twee coureurs hebben die kunnen aanvallen. Ik weet niet zeker of je dat van Checo kunt zeggen, dus Red Bull staat op dit moment met één been in de verdediging."

"Checo zal zich echt moeten verbeteren. Het heeft geen zin meer om drie tienden van Verstappen verwijderd te zijn, want er kunnen zoveel auto's in dat gat springen - de gaten zijn steeds kleiner geworden. Puntengewijs zie je dat het minder wordt, Max' run van totale dominantie lijkt te haperen en er is nog een lange weg te gaan.”

"Het is zo'n lang seizoen. Je herinnert je Monaco niet eens meer tegen de tijd dat we net voorbij de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn in juli.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS