Formule 1

Ralf Schumacher voorziet onenigheid bij Mercedes: "Er moet wel ruzie zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 maart 2023 16:06

Mercedes begon niet bepaald goed aan het seizoen in Bahrein. Lewis Hamilton en George Russell eindigden respectievelijk op de vijfde en zevende positie. Er lijkt frictie te zijn bij het team. Ralf Schumacher denkt dat er binnenkort veranderingen gaan plaatsvinden bij het Duitse team.

Ralf Schumacher

Vorige week stuurde Mercedes een brief de ether in aan de fans. In de brief bood het team min of meer zijn excuses aan voor de tegenvallende prestaties. De brief kwam van de top van het team en kan voor sommige medewerkers voelen als een mes in de rug. De brief kwam in navolging van kritiek van Lewis Hamilton en teambaas Toto Wolff, zij stelden dat de W13 en W14 uit een fundamenteel fout concept zijn ontstaan.

Het neefje van Ralf, Mick, is sinds dit jaar bij Mercedes in dienst als test- en reservecoureur bij Mercedes. In gesprek met Formel1.de vertelde de zesvoudig Grand Prix-winnaar het volgende: “Er moet wel ruzie zijn. De technisch directeur moet Toto Wolff er weer van hebben kunnen overtuigen dat je nu de volle capaciteit van dit concept kunt benutten”, aldus de Duitser.

"Wat kan Toto dan doen? Hij moet in zijn technische team geloven. Hij heeft er immers al vele malen het wereldkampioenschap mee gewonnen. "Nu zal er iets in dezelfde richting gebeuren bij Mercedes. Een technisch directeur die zo erg gelooft dat een concept werkt, kun je niet van de ene op de andere dag op andere gedachten brengen. Dus ik denk dat dat problematisch is. Maar misschien merken we dat niet eens. Mijn gevoel zegt dat er iets gaat veranderen", sluit de voormalig Toyota-coureur af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS