Formule 1

Ralf Schumacher verwacht spartelend Ferrari: "Ik denk dat het veel te lang gaat duren om het gat te dichten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 12:25

Ferrari had zich meer voorgesteld van de openings Grand Prix in Bahrein. Het Italiaanse team kwam niet goed in het daglicht te staan. Charles Leclerc viel vijftien ronden voor het vallen van de vlag uit en Carlos Sainz verloor zijn podiumplek aan landgenoot Fernando Alonso. Red Bull Racing veegde de vloer aan met Ferrari, Ralf Schumacher maakt zich zorgen over de staat van het team met het steigerende paard.

Ferrari Ralf Schumacher

Al tijdens de wintertest enkele weken geleden werd duidelijk dat Red Bull haar zaakjes goed op orde heeft. Tijdens de eerste race van het seizoen werd dit nog duidelijker toen Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez een 1-2 finish voor het team uit Milton Keynes veiligstelden. Zo goed als dat het bij Red Bull ging, zo belabberd liep de zaak bij Ferrari. Het team uit Maranello eindigde met Carlos Sainz op P4, nadat Charles Leclerc vanaf de derde positie uitviel.

Komend weekend vindt de Saudische Grand Prix plaats op het Jeddah Corniche Circuit en valt het nog maar te bezien of Ferrari de aanval kan openen op de regerend wereldkampioenen. Ralf Schumacher is stellig en denkt dat Ferrari een lastig seizoen tegemoet gaat. Bij Formul1.de deed de Duitser zijn verhaal: "Ik denk dat het veel te lang gaat duren om het gat te dichten, ik denk dat Red Bull dan al lang en breed uit het oog is verdwenen, behalve als er technische problemen zijn. Ik zou dat wel leuk vinden, maar ik denk dat het een redelijk saai seizoen gaat worden. Het wordt een duel tussen twee teamgenoten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS