Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Rahal Letterman Lanigan Racing gaat rijden met de BMW M LMDh - Bobby Rahal: "Een droom die uitkomt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2021 10:34 • Print artikel

BMW M Motorsport heeft aangekondigd dat Rahal Letterman Lanigan Racing het LMDh-programma voor het Duitse merk in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship gaat doen. Daarnaast gaat het Amerikaanse team ook twee M4 GT3-bolides inzetten. Hiermee zetten de twee partijen de samenwerking voort. Het debuut van de LMDh moet in 2023 gaan plaats gaan vinden. Daarnaast heeft BMW meteen een beeld getoond van de looks van de hybride prototype. De auto gaat de naam BMW M LMDh krijgen.

BMW M LMDh

“BMW Team RLL is de ideale partner voor ons LMDh-project”, aldus hoofd BMW M Motorsport, Micahel Krack. “BMW M Motorsport heeft sinds 2009 erg succesvol samengewerkt met Bobby Rahal en zijn team. Gedurende die periode hebben we allemaal de IMSA-serie goed leren kennen en hebben we samen grote successen gevierd. Vanuit ons perspectief, racen in de topklasse en het uitdagen voor overwinningen vanaf 2023 is een logische volgende stap. Wanneer je deelneemt met een nieuwe raceauto, is het een groot voordeel om al te weten wat je te wachten staat in de raceklasse, op de circuits en wat betreft de organisatie. Dit is 100 procent het geval in de samenstelling waarvoor we geopteerd hebben."

"Dat geldt ook voor BMW Noord-Amerika. Dank je wel voor je fantastische ondersteuning. Plus, BMW Team RLL is niet alleen het beste team in Noord-Amerika in de GT-scene, maar ook in het formule racen, dus hebben we alle ingrediënten voor succes.”

Het team van Bobby Rahal racet in Amerika al lange tijd met de auto’s van BMW. Het is dan ook niet vreemd dat de voormalig coureur en teambaas blij is met het voorzetten van het partnerschap. “Voor mij persoonlijk en professioneel is het een droom die uitkomt”, zegt de RLL-teambaas. “Om nu voor het eerst een hagelnieuwe auto als de BMW M4 GT3 in te zetten en daarna de volgende stap met BMW Team RLL om voor algemene overwinningen in de LMDh-klasse te strijden is een richting die we zeker op willen. Ik ben zo blij, zo trots, zo dankbaar dat we in staat zijn om dit samen met BMW M Motorsport te doen.”

BMW M CEO Franciscus van Meel zegt dat BMW een RLL vol gas gaan met de inzet van de LMDh. “Ik ben heel blij dat ons LMDh-project zijn volgende stap heeft bereikt met de aankondiging van BMW Team RLL als team om te racen met twee prototypes”, aldus Van Meel. “Net als bij chassispartner Dallara, hebben we in teambaas Bobby Rahal en zijn team uitstekende expertise en tientallen jaren ervaring op het hoogste niveau aan onze kant. Het LMDh project blijft momentum pakken en ik heb er vertrouwen in dat we volgend jaar de nodige stappen als gepland gaan maken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op ons eerste IMSA-seizoen met de LMDh in 2023.”

BMW M Motorsport heeft nog geen partij aangekondigd waarmee zij gaan samenwerken in het FIA World Endurance Championship. Het Duitse automerk wil in aanvang alleen in Amerika gaan rijden met mogelijk de 24 uur van Le Mans. Op een later moment wordt een stap naar het wereldkampioenschap overwogen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS