Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Prachtig resultaat voor Ipatec Racing in WRC Rally GB

Uitgegeven door Edwin Nieuwenhuis • 25 oktober 2009 13:54 • Print artikel

In de WRC Rally of Great Britain hebben de Ipatec Racing rijders René en Dennis Kuipers in hun Ford Focus WRC 06 allebei fantastische prestatie geleverd door zonder noemenswaardige problemen de finish te halen in Cardiff. Dennis en navigator Kees Hagmen zijn geëindigd op een knappe 17e plaats en vader René en Erwin Mombaerts zijn op een 25e plaats over het podium gegaan.
 
De laatste wedstrijd van het 2009 seizoen was een van de spannendste rallies van dit jaar. Aan het begin van de rally was er slechts 1 punt verschil tussen Hirvonen in de Ford Focus WRC en Loeb met de Citroën C4 zodat beide rijders in Wales de titel konden pakken. Na een lange spannende strijd heeft Hirvonen de titel verloren op de voorlaatste proef door een motorkap die open schoot waardoor hij ruim een minuut verloor en genoegen moest nemen met de tweede plaats in de rally en het kampioenschap achter zesvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb.
 


Voor Dennis Kuipers is zijn eerste deelname aan de Rally GB een enorm leerzame ervaring geweest. Hij heeft het gehele evenement zorgvuldig gereden om zodoende zoveel mogelijk kilometers te maken. Zijn doel om in de top 20 te eindigen heeft hij ruim waargemaakt door als 17e over de finish te rijden in Cardiff. “Het was een super ervaring om hier te rijden. De weersomstandigheden waren slecht en de wegen enorm glad maar ik heb hier erg genoten. Met een 17e plaats ben ik heel blij” aldus Dennis Kuipers.
 
René Kuipers heeft al eerder ervaring opgedaan in de bossen van Wales en vind het een fantastisch evenement. “We hebben heel veel regen gehad, het leek wel alsof elke keer als ik moest rijden dat de regen omlaag kwam. We hebben behoudend gereden omdat ik evenals vorige keren weer aan de finish wilde komen en ik ben blij dat ik gefinisht ben”. René Kuipers heeft gedurende het hele evenement maar een probleempje gehad op zaterdag toen de ruitenwissers ermee ophielden midden op de proef en kan dus terug kijken op een geslaagde deelname van Ipatec Racing aan de WRC Rally of Great Britain.
 
Eindstand Rally GB
1 Loeb (Citroën)
2 Hirvonen (Ford) op 1:06”
3 Sordo (Citroën) op 1:07”
17 Dennis Kuipers (Ford) op 28:17”
25 René Kuipers (Ford) op 39:55”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS