Formule 1

Porsche lacht om F1-geruchten: "We waren net zo verrast als de rest van de wereld"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2023 14:45

Gedurende de zomermaanden had het er alle schijn van dat Porsche in 2026 wilde toetreden in de Formule 1. Er waren gesprekken met het team van Red Bull, maar er kwam niets uit deze gesprekken. Daarna deden de geruchten zich voor dat de fabrikant uit het Duitse Stuttgart met Williams onderhandelde. Volgens Porsche is dit pertinent onwaar en moet men er zelfs om lachen.

Williams F1

De afgelopen maanden volgende het ene gerucht het andere haast op. Het Formule e-team van Porsche van had de gehele Instagram-feed verwijderd en begon met een compleet lege pagina. Op een video die werd geplaatst door Porsche dachten mensen een glimp op te vangen van Frank Williams, maar er kwam maar geen aankondiging. Volgens Porsche was dit ook niet aan de orde en sloeg het hele verhaal nergens op.

Ook Thomas Laudenbach, hoofd motorsport bij Porsche, had de geruchten gehoord en vertelde bij Autosport dat hij er wel om kon lachen: "Ik was echt verrast toen ik zag dat dat gebeurde. Het had helemaal niets te maken met de Formule 1! We waren gewoon onze socials aan het opruimen, het had niets te maken met de Formule 1. We waren net zo verrast als de rest van de wereld. Het was ook wel grappig, ik denk dat het nu wel duidelijk is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS