Formule 1

Porsche is nog steeds geinteresseerd in de Formule 1 ondanks dat de deal met Red Bull te gronde is gericht

Uitgegeven door Peter Vader • 13 september 2022 05:01

Porsche is niet langer in gesprek om de helft van Red Bull Technology over te nemen. De Duitse sportwagenfabrikant is echter nog steeds geïnteresseerd in deelname aan de Formule 1. Volgens een rapport van de Financial Times zou Porsche 50% van Red Bull's F1-team en 50% van Powertrains, Red Bull's nieuwe power unit-fabrikant, willen kopen. Maar met het Red Bull-management kon hierover geen overeenstemming worden bereikt. "Het uitgangspunt was altijd dat een partnerschap gebaseerd zou zijn op gelijke voet, wat niet alleen een motorpartnerschap zou omvatten, maar ook het team", luidt de verklaring van Porsche. "Dit kon niet worden bereikt."

Porsche_F1_concept_2026_photo_Quattroruote
Graphic Porsche F1 concept 2026: Quattroruote

Bevoegdheid
Red Bull's investeerders waren naar verluidt niet bereid om een belang in het team te verkopen. Bloomberg meldde in juli al dat Porsche en Red Bull niet konden beslissen hoeveel technologie aan ‘Oracle Red Bull Racing’ zou worden geleverd in vergelijking met zusterteam AlphaTauri. De partijen hadden ook een verschil van mening over de bevoegdheid om coureurs te benoemen voor een gezamenlijk raceteam.

Blijvende interesse in F1
Maar Porsche staakt zijn pogingen niet om in de Formule 1 te gaan deelnemen. "De raceserie blijft desondanks een aantrekkelijke omgeving voor Porsche", luidt de verklaring in een bericht van 'Front Office Sports'. Er gaan nog geen geruchten welke andere partij in de Formule 1 in aanmerking zou komen voor een liason met Porsche, er werd gefluisterd dat het nieuw te vormen Andretti-team wel eens een kanshebber kan zijn nu Audi daar niet meer in beeld is. Maar vooralsnog is er niets concreets en tast iedereen nog in het duister.

Beursgang
Het nieuws kwam kort nadat Audi - dat moederbedrijf Volkswagen deelt met Porsche - plannen aankondigde om zich in 2026 bij de F1 aan te sluiten als leverancier van de krachbron (power unit). Daarnaast maakte Volkswagen begin deze maand zijn plannen bekend om Porsche naar de beurs te brengen via een beursgang, die het merk tussen $ 59,4 miljard en $ 84,2 miljard zou kunnen opbrengen. Volkswagen zou 12,5% van Porsche aanbieden, wat het potentieel heeft om meer dan $ 10 miljard op te halen. De Duitse autofabrikant is dus duidelijk in beweging met zijn sportwagentak, Porsche maakt momenteel een uitstekende winst en is een gezonde telg van de Volkswagen Group.

VW Porsche Audi logo

Eerdere berichten over Audi, Porsche of de VW Group naar de Formule 1:

17 mei 2022: SPECIAL - De F1 speelt altijd 'hard to get' maar een Andretti Audi F1 team is een serieuze optie + VIDEO

4 augustus 2022: GERUCHTEN - De VW-Group op volle kracht vooruit in de F1: Porsche met Red Bull, Audi met Alpha Tauri als Lamborghini

31 maart 2022: BREAKING - Geeft Volkswagen volgende week groen licht voor Formule 1 met Audi en Porsche?

25 oktober 2021: GERUCHT: Bild beweert: Audi naar Williams, Porsche naar McLaren"

29 juni 2021: Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS