Formule 1

Polesitter Lewis Hamilton vreest snelheid Red Bull: "Het lijkt erop dat ze iets gevonden hebben"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 4 december 2021 20:16

Lewis Hamilton heeft zich zaterdag verzekerd van pole position voor de Grand Prix van Saudi-Arabië. Even leek het erop dat Max Verstappen op het laatste moment de snelste ronde zou neerzetten. De Red Bull-coureur was snel onderweg, maar raakte in de laatste deel de muur. Daardoor starten de Mercedes-coureurs naast elkaar op de eerste startrij.

Lewis Hamilton

"Dit is echt een moeilijk circuit", zo liet Lewis Hamilton weten aan Paul di Resta. "Ze hebben hier een geweldige baan neergelegd. We waren snel, maar op een of andere manier hadden we het tijdens de kwalificatie lastig met de banden. Ik ben echt trots dat we één en twee staan voor morgen."

"Valtteri heeft het geweldig gedaan. Dat is echt de beste teamgenoot ooit. We hebben echt samen gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken. Dit was echt ons doel."

Hamilton zal tijdens de race flink in zijn spiegels moeten kijken. "Red Bull was hier echt snel, dus ik ben blij dat we voor hun staan. Mijn lange run zag er wel goed uit, alleen lijkt het erop dat Red Bull wat gevonden heeft. Vandaag waren ze zo snel, dus we gaan zien wat er tijdens de race gaat gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS