Formule 1

Pirelli kiest andere compounds voor Melbourne: "Strategisch meer opties"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2023 08:30

Voor de Grand Prix van Australië heeft bandenleverancier Pirelli een andere keuze gemaakt dan vorig jaar. Voor het komende raceweekend hebben de teams de keuze uit de C2, C3 en C4. Vorig jaar bij de terugkeer in Melbourne na corona was de baan aangepast en koos Pirelli voor een afwijkende keuze met C2, C3 en C5. De meeste zachte compound werd in de race niet gebruikt, waardoor Pirelli de keuze voor dit jaar heeft aangepast.



"In Melbourne is het normaal dat de baan iedere sessie beter wordt". zegt Pirelli's Mario Isola in zijn preview. "Albert Park is voor de banden een gemiddelde belasting. Het is een vloeiend circuit met door de aanpassingen meer snellere bochten. Daardoor kan er meer ingehaald worden en zal er meer spektakel zijn."

Met de bandenkeuze keert Pirelli terug naar dezelfde compounds als in 2019. "Vorig jaar hebben we voor een gat gekozen met de C2, C3 en C5. In de race werd de C5 niet gebruikt en reden alle coureurs met mediums en hard. Dit weekend gaan we terug naar de C2, C3 en C4, waardoor er op papier meer strategische opties zijn."

Mario Isola

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS