Formule 1

Pirelli F1-baas wijst schuldige aan van klapband Max Verstappen

Uitgegeven door Johann Petermann • 7 juni 2021 04:03 • Print artikel

De Grand Prix van Azerbeidzjan heeft weer voor veel spektakel gezorgd. Het leek rondenlang goed te gaan totdat de band van de Aston Martin van Lance Stroll klapte op het lange rechte stuk. Tegen het einde van de race klapte ook de band van raceleider Max Verstappen, die tot dat moment magistraal aan de leiding lag. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor beide rijders totdat uit het niets dus hun Pirelli banden het begaven.

Isola

Pirelli-baas Mario Isola is van mening dat het lag aan het puin op de baan en legt aan het aanwezige journaille uit wat er volgens hem is misgegaan: "Ik geloof dat ik kan uitsluiten dat de problemen te wijten zijn aan bandenslijtage. Het is simpelweg geen kwestie van bandenslijtage omdat de linkerachterband niet de meest belaste band is in Bakoe. Dat was namelijk rechtsachter. Ik wil niet te vroeg conclusies trekken maar het lijkt erop dat het is veroorzaakt door debris dat op de baan lag. We hadden andere wagens met hetzelfde aantal ronden zonder enig probleem. Bovendien kregen de teams geen waarschuwingen te zien," voegt Isola eraan toe.

"We moeten nog alle telemetrie ontvangen maar ze hebben ons laten weten dat ze geen waarschuwingen gekregen hebben, geen hevige vibraties, niks leek erop dat er iets fout met de banden was. In Max zijn geval kon het door de puin van Lance zijn geweest en voor Lance weet ik het eerlijk gezegd niet. In 2018, als jullie dat nog herinneren, kreeg Bottas ook te maken met hetzelfde. In dat geval was het duidelijk zichtbaar op de foto's en konden we het stuk puin zien dat de band kapot had gemaakt. In dit geval is het iets ingewikkelder," geeft Isola toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS