Formule 1

Pierre Gasly tevreden bij AlphaTauri, maar voert ook gesprekken met Alpine

Uitgegeven door Bart • 25 september 2022 15:42

Pierre Gasly is één van de kandidaten om Fernando Alonso op te volgen bij Alpine. De 26-jarige Fransman verlengde in juni nog zijn contract bij AlphaTauri tot en met 2023, maar is ook ambitieus. Bij AlphaTauri draait het dit seizoen niet geweldig en Gasly wil graag nog een keer een stap maken.

Pierre Gasly


"Op dit moment ligt het buiten mijn controle", zegt Gasly in een reactie aan Sky Sports F1. "Ik geef nu gewoon alles voor AlphaTauri. Iedereen kent de situatie met betrekking tot Alpine. Er lopen gesprekken."

Gasly wil graag een stap hoger, maar zal niet met tegenzin voor AlphaTauri rijden. "Deze jongens hebben me mijn eerste overwinning in de Formule 1 bezorgd. Zij gaven me de eerste kans om in de F1 te rijden. Maar dat betekent niet dat ik mijn hele leven bij dit team blijf. Ik heb de ambitie om in de top van de F1 te strijden."

"Voor nu ligt het in de planning om nog een jaar bij AlphaTauri te rijden, maar je weet nooit wat er nog gaat gebeuren. Als ik blijf zal ik 110 procent voor dit team geven. Voor mij zijn er alleen positieve kanten aan het verhaal. We zullen het de komende weken zien."

Gasly beleeft dit jaar een minder sterk jaar dan afgelopen seizoen. "We hebben een zwaar seizoen. Vorig jaar vochten we iedere race voor de punten, nu kunnen we dat niet iedere race. Hopelijk kunnen we het in Singapore en Suzuka weer laten zien. Daar gaan we voor."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS