Formule 1

Pierre Gasly ongelukkig met AlphaTauri omdat ze "de GP van Singapore gewoon in het putje gooiden"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2022 15:34

Na afloop van de Grand Prix van Singapore maakte Pierre Gasly van zijn hart geen moordkuil. Hij eindigde de race als tiende, ondanks dat hij voor het grootste deel van de Grand Prix van Singapore op de zevende plaats reed. De Fransman was erg ongelukkig met zijn team van AlphaTauri, de 26-jarige gelooft dat het team een dubbele puntenfinish weggooide vanwege de slechte strategie. Gasly reed op een mooie zevende plek tijdens de regenachtige periode en het team zou de juiste call moeten maken om door te gaan naar de slicks en daarmee positie te behouden of mogelijk posities te winnen. Echter, AlphaTauri riep Gasly te vroeg naar binnen. Een jammerlijke beslissing waardoor Vettel, Stroll en Ricciardo de Fransman konden voorbijgaan en hij op P10 finishte.

Pierre_Gasly_Alpha_Tauri

“Geen communicatie en geen dialoog”
“We hebben het niet goed gedaan”, zegt Gasly na de race, waarbij hij zijn frustratie duidelijk uitsprak en hij openlijk twijfelde aan de beslissing van het team. De Fransman begreep niet waarom het team hem zo vroeg pitte, vooral niet nadat zijn rivalen veel tijd hadden gewonnen met de overcut. Pierre Gasly: "Ik denk dat we het niet goed hebben gedaan. We waren zevende, voor de twee Aston Martins. We hadden alles in handen en hebben het gewoon in het putje gegooid omdat we te vroeg besloten te pitten.” De 26-jarige onthulde ook dat er geen "duidelijke communicatie" was tussen hem en AlphaTauri: “Er was geen communicatie en geen dialoog, waarvan ik niet helemaal begrijp waarom. We hebben een gok gewaagd op een moment dat dat niet nodig was. Dus we worstelden verder, iedereen bleef op de baan en we werden dus door vier auto’s om de oren gereden."

Pierre_Gasly_Singapore skyline

“Zeer teleurgesteld”
Pierre Gasly geeft toe dat hij "zeer teleurgesteld" is omdat "we naar de negende plaats in het teamkampioenschap zakken". De Fransman gelooft dat vijfde mogelijk was en zei in een bericht van FormulaNerds: "Daniel zat achter ons, ver achter, maar bleef wel op de baan, zoals wij hadden moeten doen, en hij eindigde op P5. Het zijn negen punten die we verloren hebben, negen belangrijke punten! Dus ja, ik ben gewoon verdrietig. En niet blij met onze prestatie.” AlphaTauri eindigde de race met slechts één punt, want Yuki Tsunoda verloor de controle over zijn AT03 op gladde banden. De Japanse coureur reed over een vochtig deel van de baan, eindigde zijn race vroeg en botste tegen de vangrails.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS