Formule 1

Pierre Gasly sprak na ontslag bij Red Bull nog niet met Helmut Marko: "Het was niet echt eerlijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 november 2023 11:46

Pierre Gasly was jarenlang onderdeel van de Red Bull-familie. Al na ��n seizoen werd de Fransman van Toro Rosso gepromoveerd naar Red Bull, maar dit liep uit op een deceptie. Gasly werd na een half seizoen ontslagen als teamgenoot van Max Verstappen. Gasly vertelt in de Beyond the Grid-podcast dat hij nog altijd niet over het ontslag heeft gesproken met Dr. Helmut Marko en dat zit hem nog steeds dwars.

Pierre Gasly Helmut Marko

�Het was een achtbaanrit van podia, tot de promotie naar het beste team in de Formule 1. Dat was ongelukkig, want dat seizoen kwam het niet goed samen. Ongelukkige timing. Het zat allemaal niet mee, maar het heeft mij als coureur en als mens beter gemaakt�, vertelt Gasly over zijn plotselinge promovatie naar Red Bull.

Op de vraag of Gasly snapt waarom het niet wilde klikken bij Red Bull zei hij: �Dat weet ik voor 100 procent.� Hierna geeft Gasly aan dat hij er sinds het ontslag niet meer met Marko er over heeft gesproken: �Ik hoop dat we daar ooit de kans voor krijgen, maar diep van binnen weet ik het, het zijn daar ook slimme mensen. Ze hebben misschien hun mening over bepaalde zaken, maar er zijn bepaalde dingen die heel duidelijk waren. Dat is hoe het was. Het was niet echt eerlijk, maar dat is hoe de sport soms is.�

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS