Formule 1

Piero Ferrari gelooft dat Charles Leclerc de tijd nodig heeft om te groeien naar Max Verstappen's niveau

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2023 06:15

Charles Leclerc staat momenteel onder druk. Zijn prestaties blijven achter ten opzichte van zijn teamgenoot Carlos Sainz, maar desondanks blijven ze bij Ferrari van mening dat Leclerc hun belofte voor de toekomst is. De vicevoorzitter van Ferrari – Piero Ferrari – heeft over Charles Leclerc gezegd dat hij wèl de snelheid heeft om Max Verstappen te evenaren maar dat de Monegask nog een beetje tijd nodig heeft om te groeien. Charles Leclerc maakt sinds 2016 deel uit van de Ferrari-familie en maakte zijn debuut voor het F1 Ferrari-team in 2019. Gedurende de afgelopen vier jaar in het team heeft hij spectaculaire prestaties neergezet en aan mensen bewezen dat hij het potentieel heeft om op een dag wereldkampioen worden.

Ferrari_Piero_links_Enzo_rechts_Ferrari
Een nog jonge Piero Ferrari (links) en Enzo Ferrari (rechts)

Kans voorbij in 2022
Vorig seizoen kreeg hij de kans om mee te dingen naar het F1-wereldkampioenschap. Met Mercedes die het moeilijk had en een Red Bull dat zijn seizoen begon met motorproblemen, bezorgde het Leclerc een goede voorsprong van 40 punten in het kampioenschap. Maar naarmate het seizoen vorderde en er meer motorproblemen, slechte strategische beslissingen en coureursfouten optraden, werd het duidelijk dat 2022 niet zijn jaar zou worden. Leclerc zei dat hij 'accepteerde' dat zijn hoop op het wereldkampioenschap 'voorbij' was na de Grand Prix van België, waar Red Bull een klasse apart was en met 1-2 eindigde.

Charles_Leclerc_actie_track_GP_Miami

2023 teleurstellend
2023 was net zo teleurstellend voor Leclerc, die last had van motorproblemen tijdens de openingsrace in Bahrein. Sindsdien heeft Ferrari met veel problemen te maken gehad, die beide coureurs hebben getroffen. Leclerc en Sainz staan 7e en 5e in het algemeen klassement met meer dan 70 punten verschil tussen hen en Verstappen. Niet alle problemen zijn echter te wijten aan Ferrari's betrouwbaarheidsproblemen, het is ook omdat Leclerc foutgevoelig is geweest bij het te ver doorgaan. Dit was te zien tijdens de Grand Prix van Miami toen hij opnieuw te hard pushte en crashte in zowel de training als de kwalificatie.

Charles_Leclerc_en_Max_Verstappen
Charles Leclerc en Max Verstappen

Minder ervaring dan Verstappen
“Hij [Verstappen, red.] is ongelooflijk snel. Hij reed al in de F1 toen hij nog niet eens een rijbewijs in zijn bezit had. Ik was erbij toen hij zijn eerste overwinning behaalde in Barcelona. Daarna maakte hij zijn fouten, zijn ongelukken. Nu is hij nog steeds jong en heeft hij al veel ervaring. Hij is een geweldige coureur die nu op het hoogtepunt van zijn carrière zit.”, aldus de vicevoorzitter van Ferrari, die denkt dat Leclerc het in zich heeft, maar mist op dat ervaringsgebied in vergelijking met Max Verstappen. “Charles heeft de snelheid om gelijk te zijn aan Verstappen. Maar hij heeft minder ervaring. Leclerc kan nog groeien, hij zal ook groeien.”

Piero Ferrari gaf in hetzelfde bericht van FormulaNerds ook zijn mening over Carlos Sainz die nu drie seizoenen bij het team is. "Ik denk dat we zijn ware volledige potentieel nog niet hebben gezien, we wachten erop." Met nieuwe upgrades die er voor het Italiaanse team al in Monaco aankomen, is er hoop dat ze hun betrouwbaarheidsproblemen kunnen oplossen en hopelijk de Red Bulls kunnen inhalen en tegen hen kunnen gaan strijden.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS