Formule 1

Oud-F1-wereldkampioen Jody Scheckter claimt dat Fernando Alonso wordt overschat

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2023 04:04

SINGAPORE - Jody Scheckter, wereldkampioen van 1979, zegt dat Fernando Alonso het 'geweldig doet' bij Aston Martin, maar dat hij niet zo goed is als de pers probeert te doen geloven.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Alonso maakte de verrassende overstap van Alpine naar Aston Martin voor dit jaar, een zet die absoluut zijn vruchten heeft afgeworpen. Aston Martin begon de campagne met de op één na snelste auto achter koploper Red Bull en Alonso scoorde tot nu toe zeven podiumplaatsen, waaronder drie keer P2.

De leeftijd van Alonso (42) was een belangrijke reden waarom Alpine hem niet het meerjarige contract aanbood dat hij wenste, maar met zijn prestaties bewijst Alonso bij Aston Martin dat leeftijd slechts een getal is. "Fernando is duidelijk heel goed", zei Scheckter tegen Stats Perform. “Ik vond sommige dingen die hij in het begin van zijn carrière deed niet goed. Ik vond het eigenlijk helemaal niet leuk. Maar hij is goed, hij is agressief. Ik denk alleen niet dat hij zo goed is als sommigen in de pers denken. Maar hij doet het nu goed, hij doet het geweldig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS