Formule 1

Oud F1-coureur Jean Alesi beweert: "Ferrari heeft evolutie en consolidatie nodig, geen revolutie!"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2022 06:09

Ferrari werkt dit jaar weer het hele alfabet af van problemen die op het pad van een Formule 1-team kunnen komen. Ze lijken een abonnement te hebben op ‘ongeluk’, wat ze vaak over zichzelf afroepen omdat ze dingen niet goed doen. Nu Ferrari er ondanks alle kritiek nog steeds volop tegenaan gaat, is het hoog tijd voor iets motiverends. Oud-F1 en voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi stak daarom de loftrompet af voor teambaas Mattia Binotto. In Monza lukte dan weliswaar niet helemaal met een tweede plaats in de race – op zich helemaal niet verkeerd - maar de poleposition van Charles Leclerc op zaterdag, bracht de tifosi eindelijk weer eens in vervoering. Het was een heldendaad van een Ferrari in de Temple of Speed!

Jean Alesi F1 Ferrari
Jean Alesi

"Ik geloofde het ècht"
Zelfs Jean Alesi, die in zijn tijd vijf jaar in het rood doorbracht en één keer won voor Ferrari, geloofde die zaterdagmiddag op Monza na die supersnelle van Leclerc dat de overwinning wel eens werkelijkheid zou kunnen worden. In een gesprek met Corriere Della Sera zei Alesi: “Eerlijk gezegd geloofde ik het ècht. Ik dacht dat Leclerc in Monza kon winnen na die gekke ronde in de kwalificatie. Dit was niet het geval en ik heb daarom enkele vriendelijke hersenspinsels om te delen met Mattia Binotto. Ik bewonder zijn deugdzaamheid, als een èchte leider beschermt hij zijn team. Dat is de juiste houding, altijd! Zo kent niemand de naam van de ontwerper die bij Mercedes het verkeerde pad heeft gekozen, net zoals iedereen die tijdens een race onder druk een fout maakt, beschermd moet worden.”

Geen revolutie maar consolidatie
De Fransman vervolgde: “Als één van de tifosi ben ik er ook van overtuigd dat Binotto zonder lawaai op zoek kan gaan naar versterking voor de toekomst. Op het strategische front, waar misschien een agressievere aanpak nuttig zou zijn en aan de ‘voorkant’ voor het snelle begrip van de set-up. Iets dat Red Bull nu wel lijkt in te vullen met een grotere staat van paraatheid. Ik heb het niet over revoluties, maar over consolidatie op een aantal beslissende aspecten, om eersteklas tegenstanders te lijf te kunnen. Aan de andere kant ben ik er zeker van dat de betrouwbaarheidsproblemen van dit jaar zullen worden opgelost en dat Ferrari zal kunnen racen met zowel een solide als een zeer krachtige krachtbron. Er is alles om te blijven verbeteren. Er ontbreken slechts een paar tweaks, in naam van continuïteit", voegde Alesi eraan toe in een bericht van GrandPrix247. Wat zijn tweaks? Het is een Engelse term voor 'aanpassing'. Deze term wordt gebruikt voor een handigheidje om de prestaties van het computersysteem mee te verbeteren.

Mattia_Binotto_F1_Ferrari

P2: 16 punten tussen het trio
Na zestien verreden races in het seizoen 2022, een seizoen dat zoveel beloofde en zo goed begon, vecht Ferrari nu voor de tweede plaats in het 2022 F1 Constructors 'World Championship. Red Bull is hen met Max Verstappen al lang voorbij. Maar de strijd om de tweede plaats in het rijdersklassement wordt uitgevochten door Charles Leclerc, Red Bull's Sergio Perez en Mercedes' George Russell, die binnen opvallend korte afstand van elkaar staan - 16 punten tussen het trio - met nog zes races te gaan waarin gescoord kan worden. Carlos Sainz, die zijn teamgenoot versloeg in zijn eerste seizoen in het Ferrari-rood, heeft werk te doen aangezien hij op de vijfde plaats staat, 32 punten achter op Leclerc.

Geniet even mee van enige actiemomenten van Jean Alesi met de Ferrari V12 in 1995:Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS