Formule 1

Otmar Szafnauer ziet toekomstig leider in Esteban Ocon: "Kijk waar Sergio Perez nu is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 augustus 2022 06:08

Het team van Alpine is de afgelopen week flink in het nieuws. Het Franse team kwam ineens tot de ontdekking dat Fernando Alonso vanaf volgens seizoen het team de rug toekeert en dat hij volgend jaar in het groen van Aston Martin te zien is. Daarnaast kondigde men enkele dagen later aan dat regerend Formule 2-kampioen Oscar Piastri voor het team zou gaan rijden, dit werd later door de Australiër zelf ontkend. Ondanks al het gehannes bij het team lijkt Esteban Ocon de stabiele factor te zijn.

Esteban Ocon

Ocon komt hoe dan ook in 2023 uit voor Alpine. De Fransman is bezig aan een solide seizoen en krijgt daarvoor complimenten van de baas, Otmar Szafnauer. De teambaas kent Ocon al sinds jaar en dag, heeft hem zien groeien en heeft vertrouwen in hem: "Esteban is een heel groot talent. Ik werkte met hem samen in de tijd dat hij de teamgenoot was van Sergio Perez bij Force India. Hij was toen net zo snel als Sergio en hij racete fel tegen hem. Soms kwamen ze elkaar dan ook tegen op de baan. We zien nu waar Sergio toe in staat is”, zo liet hij los bij Motorsport.com.

"Kan hij het team gaan leiden? Hij wordt beter en beter. Inmiddels heeft hij ook al een zege, Hongarije 2021, op zak. Daarnaast heeft hij dit seizoen als flink wat punten bij elkaar gereden. Hij leert nog genoeg voordat we bij het volgende seizoen zijn."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS