Formule 1

Otmar Szafnauer baalt van Oscar Piastri: "Ik had meer loyaliteit verwacht"

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2022 16:50

Nadat Fernando Alonso zijn keuze voor Aston Martin bekend had gemaakt, liet Alpine weten dat Oscar Piastri komend seizoen zijn opvolger zou worden. Het jonge Australische talent ontkende dat niet veel later en zou de overstap maken naar McLaren. Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is het contract van Piastri geldig en snapt hij niet waarom de F2-kampioen niet voor Alpine wil rijden.

Oscar Piastri


In een interview met het Spaanse El Confidencial zegt Szafnauer dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Piastri naar McLaren verkast. "We hebben een contract met Piastri. Hij heeft in november getekend en volgens onze advocaten is het een bindend contract. Ik heb altijd gezegd dat Piastri in 2023 in de Formule 1 zou rijden. Of bij ons team als Fernando zou vertrekken of op huurbasis bij een ander team. Nu Fernando vertrekt hadden we plaats voor Piastri voor onze tweede auto."

Szafnauer baalt van de gang van zaken. "In onze toekomstplannen is ruimte voor Piastri. En we hebben hem altijd ondersteund. Ik had wel wat meer loyaliteit van hem verwacht. We hebben miljoenen euro's in hem geïnvesteerd en hem zijn eerste meters in een Formule 1-auto laten maken. Dus ik snap echt niet waarom hij naar een ander team wil. Ik ben in 1989 in de Formule 1 begonnen en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het draait hierin niet om de Formule 1, maar om de integriteit van een persoon. Zoiets doe je gewoon niet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS