Formule 1

Oscar Piastri keert terug naar thuiscircuit in Melbourne als F1-coureur: "Het is geweldig om..."

Uitgegeven door Peter Vader • 29 maart 2023 12:01

Oscar Piastri keert komend weekend terug als Formule 1-coureur naar het circuit Albert Park in Melbourne. Hij is weliswaar nog een rookie en voordat hij als fulltime F1-coureur aan de slag ging, liet hij al van zich spreken door een onverwachte move van Alpine naar McLaren. De Fransen zijn er nog pissig over. Het kon Piastri niet deren, hij is alleen maar blij dat hij komend weekend als F1-coureur terugkeert op zijn thuiscircuit in Melbourne. Het wordt zijn derde race voor de Australische jonge coureur met de oranje McLaren, en hoewel zijn eerste in Bahrein niet om over naar huis te schrijven was (als 18e gekwalificeerd en gestopt in de race), haalde hij in Jeddah de negende plek in de kwalificatie in Q3, maar eindigde hij als 15e. Werk aan de winkel dus voor de jonge Australi�r.

Oscar_Piastri McLaren


Toenemende druk
De druk op Piastri zal nu toenemen, aangezien hij voor het eerst voor zijn thuispubliek zal racen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet hij dat doen in een ondermaatse McLaren MCL60, met een team dat een Australi�r reeks van personeelsmutaties ondergaat. James Key heeft onlangs zijn functie als technisch directeur neergelegd, nadat hij er dit seizoen niet in was geslaagd een fatsoenlijke auto af te leveren.

Speciaal gevoel
Sprekend in McLaren's race preview, zei Piastri: "Het is geweldig om naar Melbourne te gaan voor mijn thuis Grand Prix. Ik ben opgegroeid in de buitenwijken van de stad en het is een speciaal gevoel om hier terug te keren als F1-coureur. Het belooft een fantastische sfeer te worden en ik kan niet wachten om daar te komen en er deel van uit te maken. Ik kijk er echt naar uit om al het thuispubliek en alle papaya-fans te zien. Dit wordt de eerste keer dat ik in Albert Park race en ik weet zeker dat het een ervaring zal zijn die ik me zal herinneren. Het weer is hier meestal wisselvallig, dus de race zou nog wel eens interessant kunnen worden�, voegde hij eraan toe.

Behoorlijke uitdaging
Jeddah was een behoorlijke uitdaging voor de McLaren�s rookie. Piastri zei erover in een bericht van GrandPrix247: �Het veiligstellen van een P8-startpositie in mijn tweede F1-kwalificatie ooit en een ander vakje aankruisen door een volledige Grand Prix af te werken, gaf enorm veel voldoening in Jeddah, hoewel de zondag niet vlekkeloos verliep. Dit seizoen is er nog een lange weg te gaan. We zullen als team hard blijven pushen en mijn leercurve gaat door�, concludeerde de jonge, ambitieuze en veelbelovende Piastri. Met het jonge rijdersduo Norris en Piastri heeft McLaren een talentvol en veelbelovende rijdersbezetting in huis. Nu nog even een goeie auto om de top-klasseringen af te leveren�Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS