Formule 1

Op deze manier kan Max Verstappen in Singapore de wereldtitel veilig stellen

Uitgegeven door Bart • 19 september 2022 05:02

Max Verstappen is hard op weg naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 op rij. De titel kan al bij de eerstvolgende race in Singapore veiliggesteld worden, maar dan moet het wel raar lopen. Als de titel niet in Singapore wordt binnengehaald, heeft de Red Bull-coureur nog volop kans in Japan, Amerika, Mexico, BraziliŽ en Abu Dhabi.

Max Verstappen


Na zijn overwinning in ItaliŽ staat Verstappen 116 punten voor op Charles Leclerc. Sergio Perez volgt op negen punten van de Monegask en George Russell staat daar weer zeven punten achter. Er zijn nog zes races en een sprintrace te rijden, dus om in Singapore al zeker te zijn van de titel moet Verstappen na die race een voorsprong van 139 punten hebben.

Na Singapore zijn er nog 138 punten te behalen. Vijf keer 25 punten voor de overwinning, vijf keer een punt voor de snelste raceronde en 8 punten voor de winst in de sprintrace in BraziliŽ. Als Verstappen de race op het Marina Bay Street Circuit wint, zal Leclerc negende of lager moeten finishen en mag Perez maximaal vierde worden zonder de snelste raceronde.


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS