Formule 1

Olie- en gasbedrijf Orlen van Alfa naar Alpha

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 januari 2023 13:44

Eén van de grootste olie- en gasbedrijven in Centraal-Europa, PKN Orlen vertrekt naar enkele jaren bij Alfa Romeo als sponsor van Robert Kubica, naar het team van AlphaTauri. De twee kondigde samen een meerjarige deal aan. Orlen is actief in ruim 100 landen en volgens AlphaTauri is deze samenwerking ‘het perfecte marketingplatform bieden om de merkbekendheid te blijven vergroten en een reeks internationale activeringen voor het merk mogelijk te maken.’

AlphaTauri

De branding van ORLEN zal op meerdere plekken te zien zijn op de binnenkort te verschijnen AT04, inclusief de achtervleugel en de kleding van de coureur.

Daniel Obajtek, CEO van PKN ORLEN, vertelde in een persbericht het volgende: “ORLEN Group is het belangrijkste multi-utility concern in Midden-Europa en bedient meer dan 100 miljoen klanten. Wereldwijde merkherkenning is essentieel om onze strategische doelen te bereiken. Bijna de helft van de omzet van de Groep komt uit de verkoop in het buitenland. Daarom richten we ons consequent op sportsponsoring, een hoeksteen van onze aanwezigheid in de prestigieuste raceseries. Met de zichtbaarheid van de Formule 1 bereiken we wereldwijd honderden miljoenen fans en hebben we jarenlang een consistente marketingstrategie in Polen en daarbuiten opgebouwd. We zullen het enorme potentieel van de sport blijven benutten met onze nieuwe samenwerking met Scuderia AlphaTauri.”

Franz Tost, teambaas van Scuderia AlphaTauri, deed ook zijn zegje over de nieuwe samenwerking: “Ik ben verheugd om het seizoen 2023 te beginnen met zulk positief nieuws voor het team. ORLEN is een van de leidende olie- en gasbedrijven in Centraal-Europa en dankzij deze samenwerking kunnen ze hun naamsbekendheid verder vergroten via de wereldwijde platforms die we als team aanbieden. Ik kijk er naar uit om hun logo volgende maand op onze nieuwe auto te zien bij de lancering in New York City en ook om te zien hoe deze samenwerking zich de komende jaren ontwikkelt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS