Karting • Karting Diversen

OW Karting toont snelheid Praga en OK1 in GK4: vraag naar de testmogelijkheden!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2020 18:45 • Print artikel

GENK – Als ambassadeur van Praga en OK1 voor de Benelux toonde OW Karting opnieuw de potentie van deze kartmerken. Tijdens de tweede ronde van de GK4 Series in Genk hoorden de karts van het team weer veelvuldig bij de snelsten. Teameigenaar Ricardo Oude Weernink zag het tevreden aan.

Praga

Vooral de prestaties van Mijntje Koerts vielen op. De vijftienjarige rijdster uit Bergschenhoek werd in de eerste twee races in de IAME 30 Junioren nationaal-klasse respectievelijk vierde en derde. “In race één ging de start meteen heel goed. In bocht één haalde ik er al zes in en ben ik als vierde geëindigd. In race twee ben ik van vier naar twee gereden”, zei de talentvolle Zuid-Hollandse.

“Maar toen moesten we een herstart doen omdat iemand was gecrasht en bij de herstart ben ik ingehaald. Daardoor ben ik derde geworden. In race drie kwam iemand op mij terecht en heb ik mijn arm gekneusd en ben ik achttiende geworden.”

Die pech stond een ongetwijfeld veel beter resultaat in de weg. Haar kart was in ieder geval top, zei Mijntje. “De Praga geeft veel grip en stuurt erg goed. We hadden dit weekend echt de goede snelheid. Vorig jaar reed ik rond plek tien, plek elf. Nu kan ik de top drie halen!”

“De Praga is gewoon heel goed en het team is bovendien top. Ik krijg goede tips, krijg goede trainingen, leer hoe ik de bochten moet nemen. En ik heb met Miquel Oude Weernink de perfecte monteur, want ik had de perfecte afstelling.”

Milan Sanders

Haar teamgenoot Milan Sanders, die uitkomt in de IAME X30 Senioren nationaal-klasse, onderschreef de kwaliteiten van het Praga-chassis. “Zeker in de derde race was de kart heel goed, alleen maakte ik jammer genoeg een foutje”, zei de snelle rijder uit Ootmarssum. “Daardoor ben ik een paar plaatsen teruggevallen. Maar ik had de snelheid om in de top vijf mee te komen. De kart was gewoon goed, die ging echt lekker. Het chassis is soepel en snel. De handeling is erg comfortabel en de kart is heel makkelijk af te stellen.”

Siebe Wijma

Siebe Wijma uit Lochem, die in de eerste race op Spa-Francorchamps nog knap naar het podium reed op zijn oranje OK1-kart, werd ditmaal zevende in de Formula Honda 9PK-klasse op het zusterchassis van Praga: OK1. Voor hem is het zijn tweede jaar op het kartmerk. “We zijn vorig jaar erg goed geholpen door Ricardo en daarom hebben we voor OK1 gekozen”, aldus Siebe. “Ik vind hem heel erg fijn rijden. Hij ligt goed op het asfalt. Hij is goed op mij aangepast voor wat betreft de gaspedalen en de stoel.”

Teambaas Ricardo Oude Weernink heeft overigens nog plek in zijn team. Ook mensen die eens willen testen, zijn welkom. “Testen staat vrij”, zei hij. “Dat kan zowel voor Rotax Max- als IAME-karts. De tests worden normaal gesproken gehouden op de circuits van Berghem, Eindhoven en Genk.”

Voor meer informatie neem contact op via info@owkarting.nl of via 06-36004077.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS