Formule 1

OFFICIEEL: McLaren en Gulf verbreken partnerschap: "De tijd is gekomen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 november 2022 07:02

In de zomer van 2020 maakte het team van McLaren bekend een meerjarige deal te hebben getekend met de Amerikaanse oliemaatschappij Gulf. Nu, ruim twee jaar later beëindigen de twee partijen de samenwerking.

Gulf en McLaren

Het hoogtepunt van de samenwerking was de Grote Prijs van Monaco in 2021. Toen verscheen het gehele team, inclusief auto in een speciale kleurstelling van Gulf. Het bleek het team goed te doen, Lando Norris eindigde namelijk op de derde positie in de race en verzekerde daarmee een podium.

Op vrijdag maakte de partijen bekend de samenwerking te staken. Vanaf 2023 zal het wereldberoemde logo dus niet meer op de auto’s van McLaren prijken. McLaren-CEO Zak Brown vertelde er het volgende over: “Onze langdurige samenwerking met Gulf heeft zich op verschillende momenten in de geschiedenis van McLaren Racing ontwikkeld. Samen hebben we vele hoogtepunten beleefd, waaronder onze beroemde Monaco-livery in 2021”, zo werd hij geciteerd door f1news.ru.

“De tijd is gekomen om een natuurlijk einde te maken aan onze samenwerking, maar we staan altijd open om oude vrienden in de toekomst te verwelkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS