Formule 1

Nyck de Vries wint rechtszaak van voormalig sponsor Jeroen Schothorst

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 17:45

Nyck de Vries rijdt komend seizoen zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 voor het team van AlphaTauri, nadat hij tijdens de Italiaanse Grand Prix afgelopen jaar zijn debuut maakte in de koningsklasse van de autosport. Voordat het seizoen van start zou gaan moest De Vries wel nog een rechtszaak winnen. Hij was namelijk voor de rechter gedaagd door voormalig sponsor Jeroen Schothorst.

Nyck de Vries

De vastgoedhandelaar wilde namelijk geld zien na een sponsordeal uit 2018 zeer lucratief zou kunnen uitpakken voor Schothorst. De Vries sloot in 2018 een lening af van een kwart miljoen, Schothorst rekende drie procent rente. Daarnaast was de afspraak dat Nyck de Vries de helft van zijn salaris moest geven aan Schothorst als hij de Formule 1 behaalde, maar als hij in 2022 nog steeds niet in de Formule 1 reed, zou de deal worden kwijtgescholden.

De juristen mochten eens gaan uitzoeken hoe het zat. De Vries reed immers een officiŽle Grand Prix in 2022, maar had geen contract als race-coureur en was enkel en alleen test- en reservecoureur voor alle Mercedes-powered teams. Uit een schriftelijke uitspraak van het hof blijkt dat De Vries de zaak wint en dat de claims van Schothorst niet juridisch gegrond zijn. Door een bodemprocedure gaat er nog een andere rechter naar kijken om zeker te weten of het contract dat De Vries in 2022 al sloot met AlphaTauri toch niet binnen de deal van Schothorst valt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS