Formule 1

Nyck de Vries wil geen abonnement op P14: "Ik blijf continu stapjes maken"

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2023 20:45

Net als in Bahrein eindigde Nyck de Vries ook in Jeddah op de 14e positie. Achteraf had de AlphaTauri-coureur het gevoel dat zijn tweede weekend van het jaar beter was verlopen dan het openingsweekend. De Vries zat lang vast achter de Williams van Logan Sargeant, maar wist de Amerikaan op fraaie wijze te passeren.

Nyck de Vries


"Ik vond dat ik niet voldoende kon aanvallen", zo reageerde De Vries voor de camera van Viaplay. "Op zich was de snelheid niet slecht, maar ik kon niet snel genoeg mijn positie pakken en dan zit je vast in 'dirty air'. En dan is het zo moeilijk om momentum te pakken. Williams en Haas hebben een hele goede rechte lijn snelheid en dan is het extreem moeilijk om ze voorbij te komen."

"Na de safety car stonden we op de harde band en was mijn warm-up te langzaam. Dat was eigenlijk in iedere stint en dat is me duur komen te staan. Dan duurt het heel lang om er voorbij te komen. De laatste 10 à 13 ronden, toen ik een vrije baan had, was de pace sterk. Toen ik binnen 1,5 seconde van Zhou kwam, liep ik weer tegen een muur op. Weer een race uitgereden en weer veel geleerd, maar ik moet nog wel iets meer kunnen aanvallen."

De geslaagde actie op Sargeant was fraai. "Met DRS gaat de Williams 6 km/uur sneller dan ons, dus dan moet je diep remmen en gelukkig gaf hij mij de ruimte. Ik hoop alleen niet dat ik een abonnement op P14 heb genomen, maar het is pas de tweede wedstrijd van het seizoen. Het was een hele warme wedstrijd en ik ben benieuwd naar Melbourne."

"Het gevoel is dat ik continu kleine stapjes blijf maken", sloot De Vries af. "Het hele weekend tot en met de kwalificatie was een stapje beter dan in Bahrein. En met de race pace had ik het gevoel dat ik iets meer kon, alleen waren er ook fases dat ik nog niet sterk genoeg was."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS