Formule 1

Nyck de Vries voelt zich goed bij AlphaTauri: "Ik voel dat we vooruitgang boeken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 10:10

AlphaTauri-coureur Nyck de Vries maakt zich op voor zijn derde Grand Prix als coureur voor het Italiaanse team. Komend weekend staat de Grote Prijs van Australië op het programma, 28-jarige Fries heeft goede hoop voor de wedstrijd. Hij hoopt zelfs mee te kunnen strijden voor de punten.

Nyck de Vries

"Terugkijkend naar Saoedi-Arabië, ben ik niet tevreden, maar ik ben wel content met de progressie die ik aan mijn kant van de garage heb gevoeld", zegt De Vries. "Saoedi-Arabië was een meer competitief en performant weekend, ook al hielp het missen van de derde vrije training niet. Na de race was ik kritisch op mijn eigen prestaties en meende ik wat ik zei. Ik denk dat ik moet verbeteren in die situaties. Bij de start en de herstart had ik wat agressiever moeten zijn, terwijl het einde van mijn race erg sterk was. Natuurlijk kun je talloze excuses vinden, maar ik kijk naar mezelf en ik voel dat we vooruitgang boeken."

De Vries is realistisch over de kansen van het team en begrijpt dat het op dit moment moeilijk zal zijn om te strijden voor overwinningen. "Als team willen we verder naar voren staan en meer competitief zijn in het strijden voor punten, en we zullen blijven streven en pushen om dat te bereiken, ongeacht in welke situatie we verkeren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS