Formule 1

Nyck de Vries teleurgesteld: "Top twaalf was realistisch geweest"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 08:01

Nyck de Vries kon zijn sterke prestaties tijdens de vrije training in Barcelona niet omzetten in een Q3-verschijning. De AlphaTauri-coureur moest genoegen nemen met de veertiende tijd, maar spinde tot twee keer toe en stelt dat hij met een nieuw setje banden misschien in de top twaalf terecht had kunnen komen.

Nyck de Vries

De Vries kwalificeerde zich voor teamgenoot Yuki Tsunoda, een goed teken, maar toch was de Friese coureur niet heel tevreden met die prestatie: "Ik ben een beetje teleurgesteld en ik heb gemengde gevoelens overgehouden aan de kwalificatie en het uiteindelijke resultaat. Ik heb een sterk en competitief weekend tot nu toe gehad. Maar door mijn twee spins in had ik te veel banden er doorheen gejaagd en daardoor had ik geen nieuw setje in Q2. Dat heeft de realistische kansen op een betere kwalificatiepositie weggenomen. Dus daar ben ik wel teleurgesteld over, want we hebben een goed weekend ermee niet beloond. Maar de top twaalf was met een nieuw setje banden realistisch geweest", vertelt hij na de kwalificatie.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS