Formule 1

Nyck de Vries steekt hand in eigen boezem: "Ik heb te veel fouten gemaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2023 13:01

Nyck de Vries kon de afgelopen weken rekenen op de nodige kritiek. De 28-jarige Fries staat onder druk. Hij slaagde er in de eerste vijf races dit jaar namelijk nog niet in om een WK-punt te scoren. Zijn werkgever Red Bull is kritisch en verwacht verbetering, De Vries snapt dat als geen ander en steekt zijn hand in eigen boezem.

Nyck de Vries

De AlphaTauri-coureur maakte in de eerste paar races van het seizoen redelijk wat fouten. Zo crashte hij meerder malen in Baku en in Miami. Ook moet hij flink wat tijd toegeven op teamgenoot Yuki Tsunoda.

Helmut Marko, het Red Bull-kopstuk dat de leiding heeft over het juniorenprogramma bij het team, heeft De Vries een gele kaart gegeven.
Komend weekend maakt De Vries zijn Formule 1-debuut in Monaco. Hij heeft er zin in en laat de kritiek van de afgelopen weken het liefst achter zich. Wel snapt hij de kritiek: "Voor mij is dit geen schok. Het is normaal in deze industrie en bij Red Bull gaat het altijd zo. Ik denk echt dat er geen verschil zit tussen nu en aan het begin van het seizoen. Je moet altijd presteren en zo is het mijn hele loopbaan al. Als coureur vecht je altijd om te overleven en moet altijd leveren. Je moet mij geloven, maar ik denk echt niet dat er nu meer druk is dan anders."

"Ik denk zeker dat ik te veel fouten heb gemaakt. Ik geef dat gewoon toe. Ik denk ook dat de snelheid er op een aantal momenten echt was en dat geeft mij zelfvertrouwen. Ik heb het alleen nog niet laten zien, maar ik denk dat de snelheid er dus echt wel was. Ik heb te veel fouten gemaakt om een resultaat te kunnen boeken. Dat hoort echter wel bij het leerproces en soms gaat het goed of juist niet. We zijn allemaal mensen en we maken allemaal fouten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS