Formule 1

Nyck de Vries positief over bereiken Q2: "Een stapje vooruit"

Uitgegeven door Bart • 1 april 2023 07:31

Nyck de Vries bereikte voor het eerst dit seizoen Q2 van de kwalificatie. De AlphaTauri-coureur kon in de tweede sessie geen vooruitgang boeken en start de race zondag vanaf P15. Over Q2 was De Vries enigszins teleurgesteld, maar hij was toch tevreden over de progressie die hij geboekt heeft.

Nyck de Vries


"Ik ben op zich wel tevreden", zei De Vries voor de camera van Viaplay. "Het was een positieve sessie, we waren iedere run competitief. Maar ik ben wel teleurgesteld met mijn laatste run, omdat de omstandigheden veranderde en het duidelijk was dat de warm-up van de banden een uitdaging was. Dat veranderde aan het einde van de tweede sessie een beetje, toen had je niet meer die tweede opwarmronde nodig. Ik heb het net niet allemaal samen gekregen, maar desalniettemin was het wel een positieve sessie denk ik."

De Vries had niet de verwachting dat hij Q3 zou halen. "Q3 was niet realistisch, maar ik wilde eigenlijk wel dichter bij de top tien, zodat wanneer er iets gebeurd in de wedstrijd we daar onze vruchten van konden plukken. Het is in ieder geval een stapje vooruit. Het was een positieve sessie en het laat zien hoe precies het komt en vanzelfsprekend is het zeker niet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS