Formule 1

Nyck de Vries positief na Grand Prix Monaco: "Geen grote fouten onder lastige omstandigheden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2023 05:00

Nyck de Vries kijkt positief terug op het Grand Prix-weekend in Monaco. De AlphaTauri-coureur zag zijn landgenoot Max Verstappen dominant winnen, maar moest zelf genoegen nemen met de twaalfde positie. Onder wisselende en lastige omstandigheden hield hij zijn AT04 op de baan, zijn teamgenoot Yuki Tsunoda slaagde daar niet in.

F1

"Het was een uiterst moeilijke race met zeer uitdagende omstandigheden", begint De Vries na de Grand Prix van Monaco. "We hadden de eerste stint beter kunnen beheren, want ik had een enorme terugval in tempo en herwon plotseling veel snelheid in de laatste zeven rondes op de Mediums, voordat het begon te regenen. Misschien hadden we in het begin iets minder druk kunnen zetten op Oscar (Piastri), desondanks was het een solide race.”

"De Intermediate banden hadden in het begin geen temperatuur of grip, maar we ons staande gehouden. Over het algemeen ben ik tevreden met mijn weekend, geen grote fouten onder lastige omstandigheden. Het was bemoedigend om te zien dat we zo dicht bij de top tien waren en we hebben goed samengewerkt als team gedurende het hele weekend om de auto's te plaatsen waar ze op de startgrid stonden, dus we nemen die positieve punten mee naar Barcelona."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS