Formule 1

Nyck de Vries na P14 in Bahrein: "Op zich was het wel oké"

Uitgegeven door Bart • 5 maart 2023 18:31

Nyck de Vries finishte in Bahrein zijn eerste race van het seizoen op de veertiende positie. De AlphaTauri-coureur vertrok vanaf P19 en wist mede door enkele uitvallers vijf plaatsen te winnen. Teamgenoot Yuki Tsunoda eindigde op de elfde positie en AlphaTauri kon goed meekomen in het middenveld. Dit tot tevredenheid van De Vries.

Nyck de Vries


"Op zich was het wel oké", zei De Vries voor de camera van Viaplay. "Ik denk dat het een redelijke comeback was na het verloop van het hele weekend. Ik had het gevoel dat de race pace goed was. We konden redelijk goed meedoen in het middenveld. Alleen jammer dat sommigen voor een pitstop gingen tijdens de late VSC en wij niet. Daardoor moest ik een hele lange stint op de harde band rijden, terwijl de rest op softs en verser en nieuwer rubber stond. Dat was jammer, maar desalniettemin denk ik dat het een prima race was."

Na een redelijk anonieme race moest De Vries zich tevreden stellen met de veertiende plaats. "Er zijn ook wat uitvallers geweest, dus we moeten altijd realistisch zijn. Ik denk dat we lichtjes verrast zijn met het feit dat we echt wel in het midden van het middenveld zitten. We hadden gedacht dat we een beetje op de 'backfoot' stonden, maar eigenlijk zitten we erin en kunnen we meedoen."

Vorig jaar in Monza had De Vries moeite om uit de auto te komen, maar dat was nu niet het geval. "Deze wedstrijd is vrij licht, je cruist eigenlijk een beetje rond. Nu is Monza ook niet de zwaarste, maar ik denk dat ik morgen klaar ben voor twee trainingen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS