Formule 1

Nyck de Vries maakt vrijdag Formule 1-debuut in Barcelona: "Het is geweldig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 mei 2022 10:31

Na een Formule 2-titel ťn een Formule E-wereldkampioenschap is het dan eindelijk zover voor Nyck de Vries. De 27-jarige Fries mag komende vrijdag tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Spaanse Grand Prix zijn debuut maken in de Formule 1. De Mercedes EQ-coureur uit de Formule E gaat de Williams FW44 besturen over het circuit in Barcelona.

Nyck de Vries

Voor het eerst sinds 2006 zullen er twee Nederlandse-coureurs deelnemen aan een Grand Prix-weekend. 16 jaar geleden waren dit Robert Doornbos en Christijan Albers, nu zijn dit Max Verstappen en Nyck de Vries.

De Vries neemt het stoeltje over van Nicholas Latifi die de rest van de sessies wel gewoon in actie komt. De man uit het Friese Sneek liet het volgende weten over de kans die hij krijgt van het Britse team: ďTen eerste wil ik Williams heel erg bedanken voor de kans om in FP1 te rijden. Het is geweldig voor mij om het team te leren kennen en de FW44 te besturen, en ook om mezelf op de baan te krijgen tijdens een Formule 1-weekend. De voorbereiding op de test verloopt tot nu toe goed en het team heeft me ongelooflijk gesteund. Ik kijk erg uit naar de hele ervaring in Spanje nu!Ē

Nicholas Latifi kent tot nu toe een belabberd seizoen. Hij is meerdere keren zwaar gecrasht en lijkt maar moeilijk te leren van deze fouten. Latifi is begin 2020 hoofdzakelijk aangetrokken vanwege de slechte financiŽle situatie waarin het team verkeerde. Zijn vader is namelijk eigenaar van het cateringbedrijf Sofina. Nu zijn de financiŽn bij het team een stuk beter op orde. Wie weet is dit voor De Vries een open sollicitatie voor het stoeltje.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS