Formule 1

Nyck de Vries heeft hooggespannen verwachtingen voor Saoedi-Arabië: "Profiteren van potentiële kansen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 18:12

Nyck de Vries reed tijdens de Grote Prijs van Bahrein zijn eerste volledige Formule 1-weekend bij het team van AlphaTauri. De 28-jarige Nederlander komt dit weekend op het Saudische Jeddah Corniche Circuit in actie.

Nyck de Vries

“Het voelde geweldig om eindelijk echt aan ons seizoen beginnen in Bahrein. Het is een lange aanloop naar dat moment geweest en uiteindelijk zijn we racers, we willen eropuit gaan en strijden.” Na zijn eerste volledige Formule 1-weekend viel er veel druk van zijn schouders: “Ik ben erg blij dat we de eerste uit de weg hebben en dat we eigenlijk in het raceritme komen.”

Sommige delen van zijn eerste volledige F1-weekend waren wat drukker dan hij gewend was, maar naar eigen zeggen verliep het allemaal goed georganiseerd en beheerd. “Uiteindelijk werken ze in elke professionele raceserie redelijk op dezelfde manier. Uiteraard is de Formule 1 een veel groter platform, maar wat betreft het weekend zelf waren er geen grote verrassingen. Natuurlijk is er wat meer mediawerk en andere activiteiten, maar uiteindelijk is wat er op het circuit gebeurt nog steeds het belangrijkste.”

“Ik denk dat het niet te verbergen is dat we qua prestaties niet precies zijn waar we willen zijn. Er is nog veel werk aan de winkel. We hebben het gevoel dat we het gat nog meer moeten dichten in bochten op lage snelheid en Bahrein heeft er veel, dus we hopen dat Saoedi-Arabië iets beter bij ons pakket past. Uiteindelijk is het middenveld zo buitengewoon dicht bij en wordt het vechten voor punten een zware strijd omdat je minimaal vier topteams vooraan hebt staan die al acht posities innemen. Het wordt een uitdaging, maar we moeten ervoor zorgen dat we niets onbenut laten, zodat we kunnen profiteren van potentiële kansen.”

De Vries was vorige jaar in de Mercedes-garage aanwezig tijdens de Saudische Grand Prix en kon van dichtbij zien hoe de baan zich ontwikkelde: “Het lijkt erg gaaf: snel en lastig. Ik kijk echt heel erg uit naar de uitdaging, het leren van een nieuw circuit en weer racen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS