Formule 1

Nyck de Vries heeft het Pirelli-rubber na extra test nu echt onder de knie: “Bandenslijtage was een belangrijke factor in de eerste race"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 maart 2023 05:06

Op het Bahrain International Circuit trapte Nyck de Vries twee weken geleden zijn full-time Formule 1-carričre af. De Friese coureur had moeite om het Pirelli-rubber onder controle te krijgen. Na het raceweekend testte De Vries nog een dag in Bahrein, dat gaf hem veel nieuwe inzichten.

Nyck de Vries

“Bandenslijtage was een belangrijke factor in de eerste race, maar ik denk dat Bahrein een sterke uitbijter is als het om degradatie gaat.” Het asfalt is een van de oudsten van de kalender, het is al jaren niet meer opnieuw geasfalteerd en is enorm ruw. De Vries rijdt komend weekend in Saoedi-Arabië en vertrouwd er op dat het in Jeddah een ander verhaal zal zijn.

“Ik denk dat we positief verrast waren door onze raceprestaties in Bahrein. We zaten duidelijk in de mix, maar nogmaals, dat is maar één weekend. Ik denk dat we meer races moeten doen om een groter beeld te krijgen voordat we conclusies kunnen trekken. Een dag testen voor Pirelli in Sakhir na de Grand Prix was nuttig. Alle kilometers zijn zeer welkom, zeker in deze tijd van het jaar. Daarom was het zeker waardevol voor ons om het voor elkaar te krijgen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS