Formule 1

Nyck de Vries deelt verwachtingen voor nieuwe updates AlphaTauri: "Het leek te werken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2023 06:02

Nyck de Vries kijkt uit naar de Grand Prix van Spanje. De Friese coureur won al meerdere races op het circuit van Barcelona-Catalunya en maakte vorig jaar zijn Formule 1-debuut tijdens de eerste vrije training. Ook blikt de 28-jarige coureur terug op een positief weekend in Monaco. De Vries hoopt een beter beeld te krijgen van de updates van AlphaTauri.

Nyck de Vries

"Ik ben blij dat we meteen weer kunnen racen, omdat er verschillende positieve punten zijn die we uit Monaco kunnen halen, zelfs als het uiteindelijke resultaat niet overeenkwam met onze verwachtingen. Ik had een foutloos weekend in Monaco en het was mijn beste kwalificatie van het jaar en qua prestaties zaten we dichter bij de top tien dan voorheen", blikt hij terug op het weekend in het Prinsdom. "We hebben onze upgrades uitgevoerd en het leek te werken, maar we moeten wachten tot dit weekend om te zien of het ons wat echte antwoorden geeft, omdat Monaco helemaal niet representatief is. Dat betekent dat we genoeg werk te doen hebben tijdens de vrije training op vrijdag."

De Vries reed hier al in de GP3 en won de sprintrace van de Formule 2 in 2019. Hij kijkt er naar uit om te gaan races op het circuit en noemt de Spaanse fans ‘erg enthousiast’. “Ik hou echt van dat evenement en de baan, en ik kijk er naar uit om de nieuwe lay-out door de laatste bochten te rijden, hoewel het natuurlijk de oude lay-out is. Het is over het algemeen gezien een goede Grand Prix en het feit dat het zo dicht bij Barcelona ligt, betekent dat de fans zowel van de stad als van het racen kunnen genieten.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS