Formule 1

Nieuwe inhaalrace Max Verstappen op komst? "Wordt een lastig verhaal"

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2022 06:12

Na de blunder van Red Bull in het slot van Q3 van de kwalificatie moet Max Verstappen de Grand Prix van Singapore vanaf P8 vertrekken. Er was niet genoeg brandstof aan boord om het laatste rondje af te maken. Nu heeft Verstappen dit jaar al fraaie inhaalraces laten zien. Zo won hij al vanaf P14, P10 en P7. Het is de vraag of hij dat in Singapore kan herhalen.

Max Verstappen


Verstappen was na afloop van de kwalificatie goed te spreken over zijn snelheid. "De snelheid zat er goed in en het zag er ook allemaal goed uit", zo kijkt Max terug op Verstappen.com. "Vooral in deze omstandigheden, dat vind ik wel mooi en dan moet je ook op de limiet gaan. Ik ben op dit moment zeker niet blij. Het is altijd een teamprestatie: ik kan fouten maken en het team kan fouten maken, maar het is nooit acceptabel. Natuurlijk leer je ervan, maar dit is niet goed."

Over zijn kansen in de race zegt Verstappen het volgende. "Hier in Singapore wordt het echt een lastig verhaal. Het is een beetje zoals Monaco, want het is hier super lastig om in te halen. Alles wordt heet als je achter een andere auto rijdt. Je kunt misschien wat doen met de strategie, maar op dit moment ben ik nog niet echt in de stemming om aan de race te denken. Als ik weer in de auto stap zal ik altijd alles geven, maar op dit moment ben ik gewoon gefrustreerd over wat er gebeurd is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS