Formule 1

Nieuw dilemma voor Ferrari: Lewis Hamilton hartelijk verwelkomen of toch maar Carlos Sainz behouden?

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2024 04:10

De ijzersterke overwinning van Ferrari in Australië, met een beetje hulp van Max Verstappen, heeft de discussies onder de fans aangewakkerd over de rijdersbezetting. De vraag is: was het beter geweest om Lewis Hamilton te verwelkomen als de grote sterrijder? Of was het beter geweest om Carlos Sainz te behouden? De Spanjaard was slechts twee weken na zijn blindedarmoperatie prominent aanwezig in Australië en behaalde zelfs een klinkende overwinning! Nadat hij eerst Verstappen wist in te halen en er daaropvolgend de uitvalbeurt kwam van de Nederlander, reed de voormalige Toro Rosso, Renault en McLaren-coureur een perfecte race waarbij als eerste over de finish kwam.

Carlos_Sainz_winnaar_GP_Australie_2024
Carlos Sainz

Worstelen met de W15
In het andere kamp blijft Lewis Hamilton worstelen met de W15. De nieuwste auto van het merk Mercedes is niet competitief vergeleken met concurrerende single-seaters en de zevenvoudig wereldkampioen lijkt niet in staat te zijn het juiste gevoel bij de auto te vinden. Hij heeft slechts acht punten gescoord in drie races, tien minder dan zijn teamgenoot George Russell!

Fans nogal verdeeld over de rijderskeuze
Om deze reden nemen de discussies onder Ferrari-fans steeds meer toe. En iedereen weet het, in geval van Ferrari zit de hele Italiaanse natie mee te doen in plaats van een select gezelschap van supporters zoals bij de andere teams. Volgens een deel van de fans was het eigenlijk beter geweest om Sainz aan te houden met het oog op misschien een volgende promotie van Bearman. De Spanjaard heeft sinds zijn aankomst in Maranello altijd bewezen een constante en snelle coureur te zijn.

Lewis_Hamilton_F1_Ferrari
Lewis Hamilton

Wat is beter?
Volgens het overgebleven deel van de fans was de mogelijkheid om een zevenvoudig wereldkampioen in het team te hebben echter een kans die je niet kon laten lopen. Lewis Hamilton in een Ferrari zal een kans op groei bewerkstelligen, zowel voor het hele team als voor teamgenoot Charles Leclerc. De laatste is na de laatste vernieuwing in alle opzichten de coureur van de toekomst van het merk met het steigerende paard. Het enige dat overblijft is dus wachten tot 2025 en zien of de keuze van teambaas Frederic Vasseur zijn vruchten zal afwerpen of niet. In de tussentijd kunnen we onszelf de volgende vraag stellen: is het juist om Hamilton te verwelkomen of is het beter om Sainz te behouden?



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS