Formule 1

Niet Marokko of Zuid-Afrika, maar Zanzibar wil Afrikaanse Grand Prix organiseren

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2023 15:00

De Formule 1 organiseert op bijna ieder continent een Grand Prix. Alleen Afrika en Antarctica ontbreken nog, waar Antarctica lastig gaat worden lijkt het er op dat er binnen afzienbare tijd een Afrikaanse Grand Prix op de kalender staat. Niet Marokko of Zuid-Afrika, maar Zanzibar hoopt een GP te organiseren.

Zanzibar F1 Grand Prix

Een Grote Prijs in Afrika blijft een droom voor vele, maar daar kan binnenkort misschien verandering in komen. Het Italiaanse Sportface meldt dat Zanzibar, een eiland van Tanzania, een project met ongeveer 500 miljoen euro wil opzetten om een Formule 1 Grand Prix te organiseren.

Volgens het Italiaanse medium is voormalig coureur Giancarlo Fisichella betrokken bij het project en dat de bouw van een circuit tussen de vier en de zes jaar gaat duren. Toufiq Salim Turky, woordvoerder en parlementslid, sprak met de Italianen: "We zijn trots dat we de zegen hebben van de president van Zanzibar om motorsport te introduceren in Zanzibar. Het wordt een echte gamechanger, niet alleen voor de race zelf, maar het zet Afrika en Zanzibar ook internationaal op de kaart."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS