Formule 1

Nico Rosberg neemt het op voor Toto Wolff: "Hij is de beste teambaas in de Formule 1"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 18:01

Het team van Mercedes is bezig aan het tweede achtereenvolgende seizoen dat ze naar alle waarschijnlijkheid niet mee gaan vechten voor de titel. Tot op heden kan de Mercedes W14 niet meestrijden voor de overwinningen en moeten ze Red Bull en Fernando Alonso voor zich dulden. Ook teambaas Toto Wolff krijgt te maken met de nodige kritiek, voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg neemt het op voor zijn oude werkgever.

Nico Rosberg

Waar het team van Red Bull een dominant weekend kende in Jeddah, moesten Mercedes-coureur George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met de vierde en vijfde plek. Toto Wolff kan rekenen op de nodige kritiek door de tegenvallende prestaties, maar de wereldkampioen van 2016 vindt dat deze kritiek ongegrond is: "Het is ongelofelijk lastig. Een enorm lastige situatie voor iedereen. Ze zijn zó aan succes gewend en hebben het grootste succesverhaal ooit geschreven in alle sporten bij elkaar met acht wereldtitels op een rij”, zo wordt de Duitser geciteerd door GPFans.

Toto is uiteindelijk de persoon die verantwoordelijk is. Voor mij is hij echter de beste teammanager en teambaas in de Formule 1. De competentie is duidelijk. Dat heb ik zelf mogen maken en de successen van de laatste jaren zijn daar het bewijs van. Maar elk succes komt op een bepaald moment aan zijn einde. Dat is altijd het geval geweest en nu is het gewoon ontzettend moeilijk om een ommekeer te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS