Formule 1

Nico Rosberg geeft advies aan Ferrari: "Je hebt niets meer te verliezen, ga ervoor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2022 18:02

Vorig seizoen streden Red Bull Racing en Mercedes hevig om de titel. Dit seizoen heeft Mercedes moeite met hun nieuwe auto. Dit jaar moet Red Bull het opnemen tegen Ferrari die na twee tegenvallende seizoenen weer terug zijn waar ze horen. Aan het begin van het seizoen wist Charles Leclerc twee races te winnen, daarna ging het minder voor het team.

Nico Rosberg

Leclerc leek aan het begin van het seizoen de ‘man to beat’, als een raket begon Ferrari aan het seizoen. Max Verstappen zou het er maar moeilijk mee gaan krijgen werd gezegd. Na de eerste paar races ging het bergafwaarts. In Imola spinde de Monegask, in zowel Spanje als in Azerbeidzjan viel hij uit met motorproblemen en in Monaco verloor hij zijn overwinning na een slechte strategie. Ook Carlos Sainz viel meerdere keren uit door problemen met de betrouwbaarheid.

De achterstand van Ferrari is inmiddels al flink opgelopen en Red Bull heeft momenteel redelijk wat ademruimte. Volgens oud-wereldkampioen Nico Rosberg moeten de Italianen een nieuwe strategie toepassen om nog kans te maken op het kampioenschap: "Het is een beetje alsof ze niets meer te verliezen hebben. Ze moeten er gewoon voor gaan en kijken wat ze kunnen maximaliseren. Natuurlijk moeten ze de betrouwbaarheidsproblemen oplossen, maar de druk is er een beetje vanaf”, zo vertelde hij in gesprek met Sky Sports.

"Ze waren de grote favorieten na de eerste paar races, maar nu liggen ze zover achter. Je hebt niets meer te verliezen. Ga ervoor! Gewoon hard pushen en dan maar eens kijken wat ze kunnen doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS