Formule 1

Nico Rosberg eist excuses van Lewis Hamilton na botsing tijdens kwalificatie met George Russell

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 12:41

MONTMELÓ - Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016, heeft Lewis Hamilton opgeroepen zijn excuses aan te bieden na zijn botsing met Mercedes-teamgenoot George Russell in de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje.

Nico Rosberg Hamilton

De Mercedes-coureurs maakten contact in de slotfase van Q2 op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Hamilton een tow kreeg van zijn teamgenoot op het rechte stuk.

Toen Hamilton langszij kwam om Russell in te halen, stak Russell de baan over en kwamen ze met elkaar in botsing, waarbij Hamilton het gras op moest en een deel van zijn voorvleugel verloor.

Russell verontschuldigde zich via de teamradio nadat hij zich als twaalfde had gekwalificeerd voor de race van zondag, terwijl Hamilton via zijn eigen radiokanaal zijn teamgenoot de schuld in de schoenen leek te schuiven.

"George ging gewoon achteruit", zei Hamilton. "Dat is echt gevaarlijk. Ik heb misschien wat schade aan de auto."

Rosberg crashte op beruchte wijze met Hamilton in de openingsronde van de Spaanse GP tijdens zijn titelwinnende seizoen in 2016 - en in zijn hoedanigheid als Sky Sports F1-presentator in Barcelona spoorde de voormalige coureur van Mercedes en Williams Hamilton aan om Russells voorbeeld te volgen.

Hij zei: "George heeft zijn excuses aangeboden en ik denk dat dat terecht is. Maar ik denk dat Lewis zich ook moet verontschuldigen, want als Lewis doorgaat is het gedaan met George's ronde, want dan ligt Lewis helemaal vooraan en zit George achter hem vast en is zijn ronde verpest- en het is zijn laatste poging om in Q3 te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS