Formule 1

Nico Hulkenberg geniet van stratencircuit Jeddah: “De baan is uniek en speciaal"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 maart 2023 19:30

Nico Hulkenberg moest tijdens openingsrace van het seizoen in Bahrein genoegen nemen met de vijftiende positie. De Duitse Haas-coureur kijkt uit naar de uitdagingen die hem staan te wachten op het uiterst uitdagende Jeddah Corniche Circuit.

Nico Hulkenberg

“De baan is uniek en speciaal. Het is ongelooflijk snel gezien het een stratencircuit is en het geeft je absoluut een enorme kick en kick. Het is erg uitdagend en technisch.” Vorig jaar kon de Duitser al genieten van het karakter van het stratencircuit.

“Het is een stratencircuit, dus je begint altijd een beetje aan de veilige kant en gaat ronde na ronde, sessie voor sessie omhoog, harder pushen, dichter bij de limiet komen en grotere risico's nemen. In de kwalificatie kan een klein foutje nadelige gevolgen hebben en daar ben je je als coureur van bewust."

Jeddah is natuurlijk de tweede race en heeft heel andere baankarakteristieken dan Bahrein, maar daarna is elk ander circuit ook een beetje anders. Het zal langer dan twee races duren om de auto volledig te begrijpen en te zien welke eigenschappen hij wel of niet past. . We zitten in een ‘work in progress’-situatie waarin de zaken nog erg dynamisch zijn en in een vroeg stadium verkeren en nog veel kunnen veranderen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS