Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Mooie toekomst voor LMH- en LMDh-auto's: "Samen racen in alle enduranceraces over de hele wereld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2021 11:39 • Print artikel

De Automobile Club de l’Ouest (ACO), Fédération Internationale l’Automobile (FIA) en International Motor Sports Association (IMSA) hebben aangekondigd de handen ineen te slaan voor een gezamenlijke topklasse in het endurance racen. De drie partijen gaan de technische regels gelijktrekken, zodat auto’s met verschillende technische specificaties naast elkaar kunnen racen in het FIA World Endurance Championship en het WeatherTech Sportscar Championship.

FIA WEC LMH

Dat betekent dat de LMH- en LMDh-auto’s straks in beide kampioenschappen zijn toegestaan. Tijdens een bijeenkomst van de ACO, FIA, IMSA en de betrokken fabrikanten bij de LMDh- en LHM-programma’s, is besloten dat er een balance of performance komt voor de verschillende typen auto’s. Het grootste verschil bij de auto’s zit in de aandrijving en de vierwielaandrijving.

Voor vier technische elementen, het passend maken van de banden, acceleratie profiel, remmogelijkheden en de aerodynamica, is een convergentie opgesteld. Door alle partijen is een besluit genomen en deze is inmiddels bevestigd door de World Motor Sport Council.

 Convergentie_LMDh_en_LMH

“Deze belangrijke aankondiging toont onze ambitie om een gezamenlijke toekomst voor het endurance racen te smeden”, aldus ACO-president Pierre Fillon. “We hebben allemaal samengewerkt om deze historische overeenkomst te bewerkstelligen en ik wil alle belanghebbenden heel oprecht bedanken. Het is geweldig nieuws voor zowel teams als fans en we kijken uit naar een mooie toekomst voor de enduranceracerij. De fabrikanten dromen ervan om met hetzelfde model deel te kunnen nemen aan de grootste endurance races ter wereld. Dit wordt nu realiteit!”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS